Sertifiserte Gla:d® Rygg terapeuter

Vi er utrolig stolt av at kiropraktor og Personlig trener Synne Fredheim Aronsen og fysioterapeut Irmelin Byrkjeland Austefjord tidligere i høst ble sertifiserte GLA:D rygg terapeuter.

GLA:D rygg er opprinnelig et standardisert behandlingstilbud fra Danmark for pasienter med langvarige og tilbakevendende korsryggsmerter som påvirker hverdagen. GLA:D rygg er utviklet av forskere og behandlere på det Syddanske universitet, og bygger på prinsipper for hjelp – til selvhjelp. Du kan lese mere om GLA:D® her. (engelsk)

Tilbudet er rettet mot pasienter mellom 18 og 70 år som er plaget med korsryggsmerter. For pasientene her innebærer behandlingstilbudet blant annet et opphold i Hardanger med pasientutdannelse og deretter oppfølging av trening i hjemkommunen. Behandlingen er en del av prosjektet «Utvikling av smarte helseløysinger» som er et samarbeidsprosjekt mellom Helse i Hardanger og Helse Bergen.

Behandlingskonseptet er 4-delt og innebærer følgende;

1. Forberedelse

Kartlegging, målsetting og tilretteleggelse for endring. Her taes mobil-app og aktivitetsklokke i bruk.

2. Endring HiH Øystese

5 dager pasientutdannelse i Hardanger, herunder gjennomgang av trening, veiledning innen fysisk aktivitet, ernæring, farmasi, og hvordan få behandlingen til å virke.

3. Implementering

8-ukers oppfølging av sertifisert GLA:D rygg terapeut i nærheten av der du bor.  Her er det våre terapeuter kommer inn i bildet.

4. Oppfølgning

Etter avsluttet behandling, er det egeninnsats som gjelder. Du vil bli fulgt opp i 1 år etter avsluttet behandling. Fokuset vil være å å sikre at endringene kommer på plass i hverdagen din.

Relaterte artikler

Your Cart

Hva leter du etter?