Medisinsk akupunktur

Medisinsk akupunktur

Opprinnelig er akupunktur er en kinesisk behandlingsform. Behandlingen består av at man stikker tynne stålnåler i visse punkter for å stimulere kroppen med mål om å gjenopprette homeostase (organismens opprettholdelse av konstante og stabile fysikalsk-kjemiske forhold i det væskemiljøet som omgir de enkelte celler, det såkalte «indre miljø») og helse.

Akupunktøren behandler blant annet:

  • Migrene
  • Nakkesmerter
  • Skuldersmerter
  • Ryggsmerter
  • Menstruasjonssmerter
  • Fordøyelsesplager
  • Allergisymptomer
  • Søvnplager
Previous slide
Next slide

Det finnes flere ulike former for nålebehandling:

Medisinsk akupunktur er en behandling hvor tynne nåler benyttes. Medisinsk akupunktur er utviklet fra klassisk akupunktur. Behandlingen er basert på kunnskap om anatomi, fysiologi, patologi og prinsipper for forskningsbasert medisin, og tar utgangspunkt i undersøkelse og et definert behandlingsbehov. Medisinsk akupunktur, med sin vitenskapelige forankring, er oftest brukt i kombinasjon med annen type behandling. Medisinsk akupunktur/ nålebehandling brukes oftest for å forsøke å lindre smerter, spesielt ved muskel/skjelett-lidelser. Det kan for eksempel være nakkesmerter, ryggsmerter, hoftesmerter, knesmerter, idrettsskader, revmatiske smerter og hodepine. Risikoen for bivirkninger av medisinsk akupunkturbehandling er svært lavt.

Dry needling er en behandlingsteknikk som involverer at tynne nåler stikkes direkte inn i smertefulle muskelknuter og stramme bånd i muskulaturen. Ulike dry needling teknikker kan benyttes for å løse opp sammenfiltringer og øke blodsirkulasjonen i disse punktene og på denne måten gi en smertelindrende effekt. De fleste vil ikke merke noe når nålen settes inn. En lokal «twitch-respons» i muskelen som behandles kan utløse en svært kort (mindre enn et sekund) smertereaksjon. Noen beskriver dette som et lite elektrisk støt; andre beskriver det mer som en krampelignende følelse. Twitch-responsen er en ønsket reaksjon og er nødvendig for at behandlingen skal ha full effekt. Etter behandling kan man oppleve ømme og såre muskler i området som er behandlet.

IMS er en form for akupunktur, og involverer bruk av akupunkturnåler spesifikt mot en skadd muskel som er blitt forkortet på grunn av stress eller traume. Disse forkortede musklene forårsaker smerter, ikke bare i den berørte muskelen, men også i omkringliggende sener og ledd pga. den ekstra belastning disse får. Målet for behandlingen er å fjerne triggerpunktene slik at pasienten blir smertefri. Uten behandling kan dette føre til slitasjeplager, som senebetennelser og leddplager. IMS-behandlingen får muskelen til å ”gripe” nålen, som igjen tvinger den forkortede muskelen til å slappe av. Som et resultat av dette vil smertene gradvis avta og forsvinne.

Skalleakupunktur omfatter grunnleggende akupunkturpunkter hovedsakelig i hodebunnen. Hjernens nevroner blir stimulert av nålene. Skallen beskytter hjernen og det er ingen organer i hodebunnen, derfor er dette en veldig sikker og trygg behandling. Metoden er forholdsvis smertefri, og brukes ved kroniske smerter, nevrologiske lidelser, afasi, halvsidige lammelser, Parkinsons sykdom, MS, traumatisk hjerneskade, restless legs, kramper og nummenhet blant annet. Skalleakupunktur kan brukes alene eller sammen med tradisjonell akupunktur

Elektroakupunktur (EA) er en behandlingsmetode der akupunkturnålene kobles til elektroder og stimuleres med svak, lav eller høyfrekvent elektrisk strøm gjennom smerteområdet eller akupunktur punktet.  Pasienten kan merke strømimpulser som prikking, og behandlingsformen har en smertedempende funksjon. Elektroakupunktur kan brukes ved en rekke lidelser, som for eksempel bihulebetennelse, ørebetennelse, menstruasjonsplager, kroniske korsryggsmerter, isjias, senebetennelse, blant mye annet.

Disse behandlingsformene benyttes av offentlig autorisert helsepersonell med bachelorutdanning. Selve akupunkturutdannelsen går over tre år.

Timebestilling

Vi ønsker at du raskt skal få time hos oss.
Bruk vår onlinebestilling og finn ønsket tidspunkt.

Finner du ikke time på nett, kan du ringe oss direkte

Your Cart

Hva leter du etter?