Fasciell behandling

Fasciell behandling

Strukturell Integrering (SI)

Dette er en behandlingsform som i hovedsak retter seg mot bindevevet vårt. Bindevev (Fascie) er det svært elastiske vevet som omslutter all muskulatur, knokler og organer. Denne behandlingsformen er en videreutdannelse innen muskel- og skjelettbehandling. 

Ved skader, repeterende bevegelser, aldring og stress vil bindevev miste mye av sin elastisitet og det blir arrdannelser. Dette kan føre til stivhet og smerter i det muskulære systemet og endre kroppsholdningen.

For å frigjøre det vevet som sitter «fast» eller ikke beveger seg optimalt, benyttes dyp manipulering av kroppens myke vev kombinert med pasientens bevegelse. Disse kombinasjonene av bevegelse og manuelle teknikker gir effektive og langvarige resultater.

En typisk behandling vil begynne med en stående holdnings -og bevegelsesnalyse. Etterfulgt av behandling på benk, sittende eller stående. Behandlingen blir gitt som serie.

Denne behandlingsformen passer svært godt for den aktive idrettsutøver, men også for den kroniske smertepasienten som i årevis har gått med smerter som har gitt en dårlig bevegelse og kroppsholdning.

Visceral manipulasjon

Ved viceral manipulasjon (VM) masserer vi og manipulerer dype vev for å forbedre funksjonaliteten til de ulike organene i bukhulen. Disse organene er hjerte, lever, mage, store og små tarmer. Denne behandlingsformen antas å øke blodsirkulasjonen til de berørte kroppsdelene. Det er også brukt til å fjerne sammenvoksninger som kan begrense bevegelse og forårsake ubehag. Massasje av de viscerale organene kan også lindre fysisk og psykisk stress og bidra til å styrke kroppens motstandskraft mot sykdom.

Under behandling vil du sitte på en stol eller ligge på en behandlingsbenk. Terapeuten vil finne restriksjoner eller blokkerte områder ved massasje og manipulasjon, som tester omfanget av bevegelser.

Behandlingen varer vanligvis i 30 min og man kan føle at stresset forlater kroppen og man kan få en økt følelse av ro.

Behandler i Meraki Helse samarbeider tett med våre andre terapeuter og andre helseprofesjoner.

Previous slide
Next slide

Timebestilling

Vi ønsker at du raskt skal få time hos oss.
Bruk vår onlinebestilling og finn ønsket tidspunkt.

Finner du ikke time på nett, kan du ringe oss direkte

Your Cart

Hva leter du etter?